2% de la tine

Directionati 2% din impozitul dumneavoastra Asociatiei pentru Tineret Crinsong!

Sistemul “2%” permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor. Astfel fiecare contribuabil devine stapan pe 2% din banii publici pe care el i-a dat statului si poate sa spuna ce sa se intample cu ei.
Beneficiati de aceasta optiune pentru a sprijini eforturile Asociatiei pentru Tineret Crinsong de a facilita si incuraja accesul copiilor din mediul rural la educatie (cresa, gradinita, scoala).

– Cum puteti directiona 2% catre Asociatia pentru Tineret Crinsong?

Simplu. Trimiteti formularul 230 (daca sunteti angajat) sau formularul 200 (daca aveti venituri din alte surse cum ar fi profesii libere – medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, cedarea folosintei bunurilor – chirii, drepturi de autor, etc.) ori dupa caz impreuna (230 si 200) completat(e) si semnat(e) de dvs. la administratia financiara de care apartineti, pana la data de 15 mai 2010. Puteti trimite formularele prin posta, cu scrisoare recomandata, sau sa le depuneti chiar dvs. la sediul administratiei financiare.

– Cum se completeaza formularul 230 numit si “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual”

Completati punctele I si II (nu uitati de semnatura si data in partea de jos a formularului).
Punctul I reprezinta: “Date de identificare a contribuabilului”, adica datele personale.
Punctul II reprezinta: “Destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual, potrivit art. 57 alin. (4) din Legea nr. 571/2003”. Aici se bifeaza punctul 2: “Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult” si se trec datele corespunzatoare asociatiei sau fundatiei nonprofit.
Nu este necesar sa scrieti suma pe care doriti sa o directionati. Treceti pur si simplu “2%” iar organele fiscale vor calcula automat aceasta suma in functie de impozitul pe venit platit deja de dvs.
Descarcă formularul 230 
In acest caz, punctul II nu mai trebuie completat, datele Asociatiei pentru Tineret Crinsong fiind deja indicate.

– Cum se completeaza formularul 200 numit si “Declaratie speciala privind veniturile realizate”

Completati punctele I, II si III, semnatura si data.
Punctul I reprezinta: “Date de identificare a contribuabilului”, adica datele personale.
Punctul II reprezinta: “Date privind veniturile realizate pe surse si categorii de venit”. Aici se completeaza dupa caz, in functie de tipul venitului obtinut.
Punctul III reprezinta: “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”. Aici se bifeaza punctul 2: “Sponsorizare entitate nonprofit conform art. 84 alin. (2 ) din Legea nr. 571/2003” si se trec datele corespunzatoare asociatiei sau fundatiei nonprofit.
Nu este necesar sa scrieti suma pe care doriti sa o directionati. Treceti pur si simplu “2%” iar organele fiscale vor calcula automat aceasta suma in functie de impozitul pe venit platit deja de dvs.
Descarca formularul 200
In acest caz, punctul III nu mai trebuie completat, datele Asociatiei pentru Tineret Crinsong fiind deja indicate.

Daca a-ti procurat formularele de altundeva, va rugam sa le completati cu datele urmatoare:

Denumire entitate nonprofit:
Asociatia pentru Tineret Crinsong
Codul de identificare fiscalã a entitatii nonprofit:
23729794
Cont bancar (IBAN) a entitatii nonprofit:
RO52 BTRL 0050 1205 L387 61XX

In speranta ca veti fi alaturi de noi si in acest an va multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *